Wij zoeken en boeken
Ver weg of dichtbij, wij kennen de weg!
Hulp nodig? Bel gerust!
053-4327070

Thomas Cook

Heb je rechtstreeks via Neckermann.nl geboekt (dus zonder tussenkomst van een reisbureau of reisagent)?

Je kunt je reis herboeken bij één van onze reisbureaus. Belangrijk is wel dat dit een fysiek reisbureau is. Voor het herboeken zijn namelijk de boekingsbevestiging, het betalingsbewijs en een identiteitsbewijs nodig. Onze Travelplanners zitten klaar om de reizigers op een goede manier verder te helpen.

Onze vestigingen

FAQ Thomas Cook

Update woensdag 9 oktober; 12:00 uur

Reizen met vertrek tot en met 31 december:
Reizigers die bij ons een reis hebben geboekt met vertrek tot en met 31 december zijn door ons op de hoogte gebracht over de voortgang van hun vakantie.

Reizen met vertrek vanaf 1 januari 2020:
Voor alle vertrekkende reizen vanaf 1 januari 2020 wordt de procedure zo snel mogelijk bepaald door Thomas Cook.

Update donderdag 27 september; 10:30 uur

Reizen met vertrek tot en met 31 oktober:
Reizigers die bij ons een reis hebben geboekt met vertrek tot en met 31 oktober zijn door ons op de hoogte gebracht over de voortgang van hun vakantie.

Reizen met vertrek vanaf 1 november:
Voor alle vertrekkende reizen vanaf 1 november wordt de procedure zo snel mogelijk bepaald door Thomas Cook.

Update donderdag 26 september; 12:00 uur

Reizen met vertrek tot en met 13 oktober:
Reizigers die bij ons een reis hebben geboekt met vertrek tot en met 13 oktober zijn door ons op de hoogte gebracht over de voortgang van hun vakantie.

Reizen met vertrek vanaf 14 oktober:
Voor alle vertrekkende reizen vanaf 14 oktober wordt de procedure zo snel mogelijk bepaald door Thomas Cook.

Update woensdag 25 september, 11:30
Thomas Cook Duitsland vraagt faillissement aan.

Na Thomas Cook PLC in Londen ziet ook de Duitse tak van Thomas Cook zich gedwongen faillissement aan te vragen. Dat meldt het bedrijf woensdag op zijn website. Ze zijn in Duitsland bezig met onderhandelingen om voor de merken Neckermann Reisen, Oger Tours en Bucher Reisen een doorstart te maken.

Heeft u een vakantie met Thomas Cook gepland staan en via ons geboekt?
Dan nemen wij op volgorde van vertrek zo spoedig mogelijk contact met u op over de voortgang van uw boeking.


Update dinsdag 24 september, 13:00 uur

Heeft u de reis geboekt bij Thomas Cook Duitsland?
Thomas Cook Duitsland is op dit moment alle mogelijkheden aan het bekijken om een doorstart te maken.

Reizen met vertrek tot en met 26 september:
Reizigers die op 24, 25 of 26 september vertrekken zijn door ons telefonisch of per mail op de hoogte gebracht over de voortgang van hun vakantie.

Reizigers met vertrek vanaf 27 september:
Voor alle vertrekkende reizen vanaf 27 september wordt de procedure zo snel mogelijk bepaald door Thomas Cook.

Heeft u de reis geboekt bij Thomas Cook Nederland?
Heb je rechtstreeks via Neckermann.nl geboekt (dus zonder tussenkomst van een reisbureau of reisagent)?
Je kunt je reis herboeken bij één van onze reisbureaus. Belangrijk is wel dat dit een fysiek reisbureau is. Voor het herboeken zijn namelijk de boekingsbevestiging, het betalingsbewijs en een identiteitsbewijs nodig. Onze Travelplanners zitten klaar om de reizigers op een goede manier verder te helpen.

Update dinsdag 24 september, 09:00

Thomas Cook Nederland meldt financieel onvermogen bij SGR
In de avond van 23 september heeft Thomas Cook Nederland/Neckermann Reizen financieel onvermogen aangemeld bij SGR.
Dit betekent dat alle vertrekken op 24 september komen te vervallen. Over vertrek op de dagen daarna komt op korte termijn meer informatie.
Wij wensen in ieder geval onze collega’s van Thomas Cook enorm veel sterkte.

Wat houdt dit in voor reizen met vertrek op 23- en 24 september?
Reizigers die op 23 of 24 september vertrekken zijn door ons telefonisch of per mail op de hoogte gebracht over de voortgang van hun vakantie.

Wat houdt dit in voor reizen met vertrek vanaf 25 september?
Voor alle vertrekkende reizen vanaf 25 september wordt de procedure morgen bepaald door Thomas Cook.

Wij zullen onze klanten telefonisch op de hoogte houden van hun reis.

Maandagmorgen is de Thomas Cook Group-Groot-Brittannië, de overkoepelende organisatie van Thomas Cook Group Nederland en Duitsland, failliet verklaard. We begrijpen dat dit veel vragen bij onze reizigers oproept.

Westbound Travel werkt samen met diverse reisorganisaties. Thomas Cook is er hier één van. Onderstaande bericht is alleen van toepassing voor reizigers die op hun bevestiging zien staan dat hun reis door Thomas Cook wordt uitgevoerd. Westbound Travel is een gezond bedrijf en dit nieuws heeft geen invloed op andere reizen. Wat is er bekend over het faillissement van Thomas Cook – Neckermann? Tot onze grote spijt is het Britse onderdeel van Thomas Cook faillissement verklaard. Het stopt hierdoor direct met alle activiteiten. Er is nog geen faillissement aangevraagd voor Thomas Cook Group Nederland en Duitsland. Het is niet uitgesloten dat dit de komende dagen alsnog kan gebeuren. Zij vallen onder het continentale deel, dus alle landen op het vasteland van Europa. Momenteel vinden er onderhandelingen plaats om als Thomas Cook Continental door te gaan en men kijkt naar mogelijkheden om de schade van het faillissement voor klanten te beperken.

Wat betekent dit voor onze reizigers?
Vooralsnog betekent dit dat de geboekte reizen zoals gepland uitgevoerd zullen worden. Mocht deze situatie veranderen, zullen wij de betrokken reizigers per direct telefonisch of per e-mail hiervan op de hoogte stellen. Tevens zullen wij je informeren betreft de vervolg stappen en wat Westbound Travel voor jou gaat doen.

Mag ik annuleren/wijzigen?
Omdat er nog geen duidelijkheid is over de toekomst van Thomas Cook Nederland en Duitsland zijn er op dit moment geen speciale omboek- of annuleringsvoorwaarden. Dit gaat conform geldende reguliere ANVR-voorwaarden en daar zijn altijd kosten aan verbonden. We vragen je daarom echt nog even geduld te hebben.

Ben je op dit moment op vakantie via Thomas Cook en ondervind je problemen?
Vooralsnog is er voor reizigers ter plaatse niets aan de hand; reizen kunnen gewoon voorgezet worden.

Loop je toch tegen problemen aan?
Je kunt contact opnemen met de reisleiding van Thomas Cook ter plaatse en/of Connected Service. De gegevens kun je terugvinden op jouw reisdocumenten. Zij kunnen jou ondersteunen als je bijv. door het hotel wordt geweigerd of er sprake is van repatriëring.

Stichting Garantiefonds Reizen (SGR)
Goed om te weten; de reizen van Thomas Cook zijn gedekt door de Stichting Garantiefonds Reizen. Dit houdt in dat je als reiziger nooit jouw (aan)betaling en/of vakantie kwijt bent. Op het moment dat een reis vanwege faillissement geen doorgang kan plaatsvinden, zal dit fonds zorgen voor de juiste uitvoer van jouw reis en/of terugbetaling.

Ga ik vandaag/morgen nog op reis?
Vandaag; houd onze website in de gaten, hier zullen wij je zo goed mogelijk informeren. Indien er meer informatie is, zullen we deze delen met je delen. Later; houd onze website in de gaten, hier zullen wij je zo goed mogelijk informeren. Wacht de berichten af.

Hoe lang gaat het duren voordat er meer informatie is?
Wij adviseren je om onze website in de gaten te houden ; wij houden onze berichtgeving up to date.

Wij maken gebruik van cookies voor het verbeteren van jouw ervaring op onze website. Door gebruik te blijven maken van onze website, ga je akkoord met het plaatsen en gebruiken van cookies. Klik op 'Oké' of lees meer over hoe wij met je gegevens omgaan in onze Privacy policy. Oké