Opkomst

Van de kleinere stad

Gelijk persoonlijk contact?

  Als het om stedentrips gaat, zijn de kleinere verrassende steden helemaal hot. Je krijgt er meer waar voor je geld, het is er rustiger, het wemelt niet van de toeristen en het leven is er gezonder.
  Bijvoorbeeld Valencia, een fijne stad om in te fietsen, je hebt er strand, goed eten en het is een stuk goedkoper dan Barcelona en Madrid. Of cruise per boot langs de oergezellige oever van het Portugese Porto, in plaats van de drukke tram in Lissabon. Denk aan het Poolse Krakau, Boedapest aan de Donau, Riga in Letland of het hippe Hamburg, het kan allemaal….

  Verrassend Valencia

  Zonnetje aan de hemel, haren in de wind en fietsen maar!
  Slechts op 2,5 uur vliegen en biedt de ideale combinatie tussen cultuur, culinair, shoppen en strand! In Valencia is er een ruime keuze uit allerlei bezienswaardigheden. Bezoek de oude wijk Barrio el Carmen, ga naar de oude markt en zie hoe en waar de lokale mensen hun verse waren vandaan halen, bezoek het gigantische project de Stad van de Kunst en Wetenschappen, eet paella en tapas zoals dat alleen in Spanje kan.
  Valencia is juist geschikt om te fietsen of een fietstour te doen. Zo ontdek je gemakkelijk alle mooie plekjes van de stad. En niet te vergeten, ga naar het strand. Valencia ligt aan de Middellandse Zee, dus kun je een stedentrip in Valencia combineren met een strandvakantie!

  Historisch Krakau

  De Poolse stad Krakau is dé culturele hoofdstad van het land en barst van de bezienswaardigheden. Het historische centrum van Krakau Stare Miasto is sfeervol, romantisch en heel erg mooi. Krakau wordt niet voor niets gezien als het Florence van Oost-Europa! Achter de eeuwenoude steegjes in het centrum zie je de mooiste bezienswaardigheden. Denk hierbij aan Rynek Glowny, het grootste marktplein van Europa. Pak hier een terrasje en geniet van een prachtig uitzicht op de Lakenhal, de Mariakerk en de Raadhuistoren.

  De Joodse wijk Kazimierz is indrukwekkend met een hip karakter met veel streetart, cafés en culturele evenementen. Ten zuiden van de Joodse wijk, aan de overzijde van de Wisla, ligt Podgórze. Daar staat het wereldberoemde museum de Schindlerfabriek over het leven van Oskar Schindler, de man die veel Joodse levens redde tijdens de Holocaust. In de directe omgeving van Krakau liggen de Wieliczka Zoutmijnen, één van de oudste zoutmijnen ter wereld, en het indrukwekkende Auschwitz & Birkenau.