Slow travel

Genieten in de zon!

Gelijk persoonlijk contact?

  Slow travel, oftewel langzaam reizen. Gewoon kalm aan en even helemaal niets. In plaats van zoveel mogelijk bezienswaardigheden afvinken in een recordtijd, wordt er de tijd genomen om samen te genieten en bij te komen van het drukke leven thuis.
  Kies liefst voor vervoer die je de kans geeft om het landschap te bewonderen per trein, bus of met de boot. Geniet van het leven in een rustig tempo. En ook nog eens duurzaam, probeer het eens het is wel zo relaxt!

  Treinreis Monti e Mare van gletsjers tot aan palmbomen

  Wauw! Wat een prachtige ervaring is dit. Vanaf Arnhem met de trein richting Basel dwars door Zwitserland en Italië van gletsjers tot aan palmbomen.
  Met de Bernina Express, de mooiste Alpen-oversteek, langs gletsjers en Alp Grüm naar Tirano in Italië. De Bernina Express slingert omhoog naar de pass op 2253m hoogte. De nacht breng je door aan het Comomeer. Vanuit Colico een boottocht over het Comomeer naar Como langs prachtige dorpjes. Per trein via Milaan naar het schilderachtige Cinque Terre, het is een spectaculaire treinreis langs de Ligurische kust. Bezoeken de schilderachtige dorpen geplaatst op de UNESCO werelderfgoedlijst of maak een boot- of wandeltocht langs de indrukwekkende kust. De route vervolgt naar het meer van Lugano in Zwitserland. Terugreis door Zwitserland over de Gotthard route, per boot over het prachtige Vierwoudstedenmeer en vanaf Basel per rechtstreekse ICE terug naar Nederland!

  Varen met de wind in de haren varen langs de Griekse stranden van Lefkas!

  Wat dacht je hiervan? Relaxen aan een mooi zwembad met een geweldig uitzicht over de baai waar eigen motorbootje ligt te dobberen? Bij Aparthotel Iris heb je het allemaal! Breng je hier je vakantie door dan is naast een prachtige kamer met een heerlijk ontbijt, gebruik van een motorbootje inbegrepen. De eigenaren zijn bijzonder gastvrij en zorgen voor ervoor dat je je er helemaal thuis voelt. Vanuit aparthotel Iris loop je zo de boulevard van Nidri met zijn gezellig eettentjes op!
  Het mooie groene Griekse eiland Lefkas is dé plek voor strand- en watersport liefhebbers.
  Snorkelen in het heldere water van de Ionische zee en zonnen in een klein verlaten baaitje. Je meert ‘s avonds gewoon weer aan op de steiger voor de deur, wel zo makkelijk.
  Genieten dus !