Vietnam
Vietnam

Vietnam

Vietnam

Prijs

7450.00

Dagen

24 days

Personen

2

Type reis

Beschrijving

Rieten punthoedjes, ronde vissersbootjes en enorme rijstvelden, u bent in Vietnam! Met haar veelbewogen geschiedenis een enorm interessant land waar veel te zien en te ontdekken is. Serene tempels en pagodes, prachtige heuvellandschappen, heerlijke palmenstranden, bergdorpjes, maar ook miljoenensteden als Hanoi en Ho Chi Minh City.

De onthutsende schoonheid van de natuur en eindeloze gastvrijheid van de bevolking maken dit Zuidoost-Aziatische land een fascinerende bestemming. Voor een land dat de afgelopen vijig jaar verscheurd werd door bloedige oorlogen en een hongersnood, hee Vietnam een ongelofelijke ontwikkeling doorgemaakt.

Als een soort slang ligt Vietnam in Zuidoost-Azië, genesteld tussen Laos en Cambodja in het westen, China in het noorden en de ZuidChinese Zee in het oosten. Het grootste deel van het binnenland bestaat uit beboste hooglanden en tropische laaglanden, met heuvelachtige regio's daartussenin. Bovendien zijn er twee grote deltagebieden: die van de Rode Rivier in het noorden en de Mekong-delta in het zuiden. De ruim drieduizend kilometer lange kustlijn van het land is bezaaid met verborgen baaien, witte zandstranden en onbewoonde eilanden.

De rijkdom van de Vietnamese natuur is moeilijk te missen bij een bezoek aan het land. Met vele honderden diersoorten en duizenden plantensoorten is het land een van de rijkste bestemmingen ter wereld op het gebied van biodiversiteit. Mangrovebossen, koraalrien, tropische regenwouden, rivierdelta's, grottenstelsels en hooglanden – al deze landschappen komen samen in het kleurrijke land.

Misschien wel het beroemdste natuurgebied van Vietnam is Halong Bay, een baai met honderden kalkstenen eilandjes in de Golf van Tonkin. De plek is beroemd vanwege het blauwgroene water en de bizarre rotsformaties die de eilanden een bijzonder mysterieus uiterlijk geven. Het is dan ook niet voor niets dat dit gebied in 2012 werd uitgeroepen tot een van de nieuwe zeven natuurlijke wereldwonderen.

Inclusief/exclusief

  • Gebaseerd op 2 personen
  • 20 kilo ruimbagage per persoon
  • Alle transfers
  • Verzorging o.b.v. ontbijt
  • Zitplaatsreservering vluchten
  • Annuleringsverzekering (optioneel)
  • Reisverzekering (optioneel)
  • Visum (indien van toepassing)

Beschrijving

Hanoi - 3 nachten

Hanoi is opgesplitst in twee delen: de oude, levendige binnenstad en het nieuwere deel met goed bewaarde herenhuizen. In het oude gedeelte vindt je vele traditionele handwerklieden, het mausoleum van Ho Chi Minh en diverse tempels. Het nieuwere gedeelte is ruimer opgezet met ruime boulevards, veel groen in de vorm van parken en meren en goedbewaarde herenhuizen en villa's.

Halong Bay - 2 nachten

Dag 1: Tegen het middaguur is het inschepen in de haven van Tuan Chau Marina. Er volgt een korte informatiebijeenkomst over de route en veiligheid aan boord met een welkomstdrankje. De cruise begint met een heerlijke lunch terwijl het schip naar het zuidoosten vaart door de prachtige baai van Halong. Mystieke kalksteenformaties met fantasievolle namen zoals Chicken Rock of Tip Top Island komen voorbij.  Later bereik je het gebied rond de Light and Dark Lagoon. Deze lagune is omgeven door weelderige natuur. Een geweldige ervaring! De rest van de dag is ter vrije besteding. In de avond volgt het diner aan boord.

Dag 2: Begin de dag met tai chi op het zonnedek terwijl u geniet van een kopje koie of thee. Na het ontbijt gaat u naar Ho Ba Ham. Geniet van een ongerept landschap van smaragdgroene wateren en een wit zandstrand, uniek gelegen in de baai van Halong.  In de middag keert u terug naar het schip voor de lunch. In de middag bezoekt u de Sung-Sot-grot, de grootste in Halong Bay met prachtige stalactieten en stalagmieten. Diner en overnachting aan boord.

Dag 3: Vroege vogels gebruiken de dag opnieuw om te beginnen met Tai Chi op het zonnedek. Verken na het ontbijt het kleine eiland Titov. Aansluitend volgt er een heerlijk brunchbuet. De cruise eindigt tegen 11.00 uur in de haven van Tuan Chau Marina.

Da Nang - 3 nachten

De havenstad Danang is tegenwoordig de grootste stad van Centraal-Vietnam. De oorsprong van de stad voert terug tot het klassieke Champa-koninkrijk dat in de 2e eeuw van onze jaartelling door Indonesische kolonisten is gesticht. Dit rijk wist zich tot het midden van de 15e eeuw te handhaven. In het Cham-museum kunt u vele kunst- en gebruiksvoorwerpen uit deze periode bewonderen. De meeste beelden en reliëfs zijn gevonden in My Son, een van de vroegere hoofdsteden van de Cham, dat nu een Werelderfgoed is. Qua natuurschoon zijn in de buurt van Danang de Marmerbergen met hun grottempels het neusje van de zalm.

Hoi An - 4 nachten

De havenstad Danang is tegenwoordig de grootste stad van Centraal-Vietnam. De oorsprong van de stad voert terug tot het klassieke Champa-koninkrijk dat in de 2e eeuw van onze jaartelling door Indonesische kolonisten is gesticht. Dit rijk wist zich tot het midden van de 15e eeuw te handhaven. In het Cham-museum kunt u vele kunst- en gebruiksvoorwerpen uit deze periode bewonderen. De meeste beelden en reliëfs zijn gevonden in My Son, een van de vroegere hoofdsteden van de Cham, dat nu een Werelderfgoed is. Qua natuurschoon zijn in de buurt van Danang de Marmerbergen met hun grottempels het neusje van de zalm.

Ho Chi Minh City - 4 nachten

Hoi An is een typisch voorbeeld van een goed bewaard gebleven Zuidoost-Aziatische handelsstad uit de 15e tot 19e eeuw. De oude binnenstad is sinds 1999 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In de stad zijn nog vele gebouwen met een unieke mengeling van lokale en buitenlandse invloeden. Tijdens de reis door Vietnam is Hoi An vaak een uitstekend rustpunt; mede door haar ligging in het midden van Vietnam, maar ook vanwege de fraaie stranden.

Phan Thiet - 4 nachten

Phan Thiet is een leuke stad met een pittoreske vissershaven, met een levendige en fotogenieke vismarkt iedere morgen op de kade. Phan Thiet is gelegen op vier uur rijden vanuit Ho Chi Minh-Stad en is naast  een gezellig stadje ook een schitterende strandbestemming.

Enkele kilometers ten oosten van Phan Thiet, in Mui Ne, liggen enkele van de mooiste stranden van Vietnam. Sommige witte paradijsjes worden omzoomd door palmen, andere grenzen aan hoge rode zandduinen. Dit is een waar plaatje bij zonsop- en ondergang.

Locatie

Misschien ook interessant

Vrijblijvend reisvoorstel aanvragen

Boek nu jouw vakantie 2023!

Vliegen vanuit de regio
Scherpe vroegboekkorting
Geen lange wachtrijen
Hoge kinderkorting
Flexibel en veilig boeken
Voordelig parkeren

Zorgeloos op reis? Laat je persoonlijk adviseren!
Bel, mail of maak een afspraak bij onze Travelplanners.
Onze reisbureaus in Enschede, Hengelo en Losser zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur!

Maak nu je online afspraak via onderstaande button;

Bel ons

Email ons