Westbound Weekly Week 25
Westbound Weekly Week 25

Editie 16 | Zaterdag 26 juni 2021

Westbound Weekly Week 25

De afgelopen weken zijn de corona cijfers snel gedaald en met alle verdere versoepelingen die sinds vandaag gelden kunnen we uitkijken naar een onbezorgde zomer!

Wij gingen alvast vooruit om eens te kijken hoe het er aan toe gaat tijdens het reizen en op de vakantiebestemming. Peter vloog naar Gran Canaria en Tenerife en doet hieronder verslag.

Niet alleen in Nederland maar ook in de landen om ons heen zijn er verdere versoepelingen en de meeste Europese landen zijn inmiddels weer open voor toerisme. Wij zetten wat belangrijke zaken voor jullie op een rij.

Wat is reizen toch geweldig!

Als één van de eersten had ik twee weken geleden de gelegenheid om weer eens in het vliegtuig te stappen en de twee echte vakantie eilanden Gran Canaria en Tenerife te bezoeken. Dit stuk schrijf ik op het terras van de Ocean View Bar van mijn hotel en ik kan maar één ding concluderen, zorgeloos op reis kan echt weer!

Wij krijgen deze vraag momenteel vaak en dat is door alles wat je hoort ook heel begrijpelijk. Op dit moment gelden er voor diverse bestemmingen nog wel bepaalde inreisvoorwaarden, echter worden die steeds soepeler en zeker voor de GELE en GROENE bestemmingen vallen ze in de praktijk reuze mee. Voor mijn reis naar Gran Canaria en Tenerife (beide GEEL) was een snelle anitgeentest en het invullen van een online gezondheidsverklaring voldoende. De vliegreis verliep soepel en ook op de luchthaven zijn voldoende maatregelen getroffen. Tijdens de vliegreis is het dragen van een mondkapje nog wel verplicht en ik verwacht dat dit ook nog wel even zo zal blijven. Het is echter niet vervelend of storend en tijdens het eten en drinken mag het gewoon af uiteraard!

Op de beide eilanden is het nog heerlijk rustig maar je ziet gelukkig wel dat alles weer langzaam op gang komt. Alle winkels en ook bijna alle terrassen en restaurants zijn weer geopend, en inmiddels is de verplichting om op straat een mondkapje te dragen ook komen te vervallen. Tijdens mijn verblijf in het RIU Palace Meloneras hotel heb ik uitgebreid kunnen ervaren hoe het er in de hotels aan toe gaat;

De buffetten zijn normaal geopend, wel dien je tijdens het opscheppen nog een mondkapje te dragen. Maar dat vond ik juist wel weer een prettig gevoel! Aangezien de meeste hotels, om de afstand regels te kunnen garanderen, nog met een maximale bezetting van 70% werken is het niet te druk. Dit betekent ook ruim voldoende plaats rondom de zwembaden en geen wachtrijen!

Het was een heerlijke ontspannen week en als je goed voorbereid op reis gaat dan ondervind je geen enkele hinder van de nog geldende corona maatregelen. En zeker als je dan s’avonds de zon onder ziet gaan dan komt dat oude vertrouwde vakantiegevoel weer helemaal terug!

Peter Vroom

Peter Vroom

CEO

Waar moeten we op dit moment nog rekening mee houden als we weer op reis willen?

Dit is misschien wel de meest gestelde vraag aan ons. Het antwoord daar op is eigenlijk heel eenvoudig en wij weten exact wat er wel en niet kan op dit moment

Met het boeken van een pakketreis met flexibele voorwaarden kies je voor zekerheid en kan er voor of tijdens je reis weinig gebeuren. De reisorganisatie zal in geval van een negatief reisadvies de reis kosteloos annuleren en mocht je ter plaatse zijn als zoiets gebeurt dan word je uiteraard ook geholpen! Door te kiezen voor flex-pakket kan je zelf tot kort voor vertrek beslissen om de reis te annuleren. Vraag onze Travelplanners naar de voorwaarden of kijk op onze boekingswebsite vliegenvanafduitsland.nl

Verder adviseren wij om alleen naar landen met code GEEL of GROEN te reizen en vooraf de inreisvoorwaarden goed te checken. Dit kan heel eenvoudig via de overheidssite WijsOpReis via de onderstaande link.

Voor diverse bestemming moet je voor vertrek een online gezondheidsverklaring invullen. Wij adviseren over de juiste sites en wat er precies nodig is!

Mocht er nog een testverplichting bestaan dan is het vanaf 01 juli mogelijk om je gratis te laten testen. Via deze link vind je alle informatie. Klik hier

Mensen die volledig gevaccineerd zijn kunnen vanaf 1 juli met het Digitaal Corona Certificaat (DCC) vrij reizen door Europa. Vanaf 26 juni kan je het DCC aanmaken in de Corona Check-app! Voor meer informatie. Klik hier

Wil je meer informatie of een reis boeken? Maak dan hier eenvoudig en afspraak met één van onze Travelplanners. Wij werken uitsluitend nog op afspraak zodat wij ons goed voor kunnen bereiden en er geen wachttijden ontstaan.

RIU Gran Canaria

Boek eenvoudig via onze website vliegenvanafduitsland.nl

Vanaf
€1.100
€1.590
Gran Canaria

Coral Compostela Beach

Boek eenvoudig via onze website vliegenvanafduitsland.nl

Vanaf
€866
€956
Tenerife

Blue Lagoon Resort

Boek eenvoudig via onze website vliegenvanafduitsland.nl

Vanaf
€950
€1250
Kos

Terugbelverzoek

Maak nu je online afspraak via onderstaande button;

Bel ons

Email ons