New York
New York

New York - the City that never sleeps ….

Picture of Jaimie van Engelen

Jaimie van Engelen

Reisbureau Manager Stokhorst
Travelplanner

Eindelijk zou het er van komen, ik ga naar New York!

De stad waar ik al zo lang heen wilde, maar het kwam er maar niet van. Vijf dagen lang heb ik de benen uit mijn lijf gelopen, want ik wilde eens goed de toerist uithangen en alles zien…..

Deze trip zou ik mijn vriend thuis laten en op stap gaan met mijn moeder en mijn zusje. Drie dames die allemaal onwijs enthousiast zijn over de stad óf de wens hadden om hier ooit eens naartoe te gaan. Je kunt je misschien voorstellen dat alleen de voorpret al een groot avontuur geweest is.

Na aankomst op de luchthaven naar de taxi en direct richting ons hotel! 
Tijdens onze 5-daagse trip op maat hebben we in het Park Central hotel gelogeerd. Dit hotel ligt pérfect! Tussen Central Park én Times Square in en vanuit hier is de stad heel goed te bekijken. Eenmaal ingecheckt en uitgepakt wilden we natuurlijk direct op pad! Het eerste dat we deden was Times Square verkennen. Wát een spektakel! Wat een drukte en wat veel lampen. Je weet gewoon echt even niet wat je ziet.

Broadway, Empire State Builing en meer

De volgende dag waren we vanwege het tijdsverschil al vroeg wakker. Eenmaal opgefrist, zijn we de stad ingelopen om een leuk tentje te zoeken waar we konden ontbijten. We hadden leuke verhalen gehoord over ‘Ellen’s Stardust’. Hier zijn veel al vele Broadway sterren ontdekt… Waardoor? Het personeel trakteert je tijdens je ontbijt, lunch of diner op de meest leuke muzikale optredens! Dit is een ervaring op zich…

Als je naar New York gaat, dan wil je natuurlijk ook de toeristische dingen doen zoals The Met bezoeken, een cruise maken naar The Statue of Liberty. Natuurlijk mag een bezoek aan het Empire State Building, The Top of The Rock en het 9/11 museum niet ontbreken tijdens je bezoek. Dat laatste heeft een enorme indruk op mij gemaakt. Wat is het onwerkelijk om op dat moment precies dáár te staan…. Daar waar zich zoveel ellende heeft afgespeeld!

New York Pass

Ben je van plan veel bezienswaardigheden te bezoeken, dan is het absoluut een aanrader om een kortingspas aan te schaffen. Er zijn diverse kortingspassen op de markt. Zelf ben ik fan van de New York Pass. Met deze pas krijg je gratis entree bij belangrijke (en prijzige!) hoogtepunten! Wat ook echt een ‘Must-Do’ is, is fietsen huren! Wij zijn op een middag onder begeleiding van een gids door Central Park gaan fietsen. Wat is dit een prachtig en enorm groot park! Onwijs leuk om alle ‘bekende’ attracties van TV te zien in dit park. Aan het eind van je fietstocht mag natuurlijk die iconische hotdog die je in het park eet niet ontbreken. Een andere leuke optie is om per fiets de Brooklyn- of Williamsburg Bridge over te gaan en een stukje van Brooklyn te verkennen.

New York by night

New York wordt ook wel ‘the city that never sleeps’ genoemd. Geniet van de hectiek tijdens een avondwandeling over Times Square. Ook de beroemde skyline van New York is in het donker nog indrukwekkender. Goede reden om ‘s avonds een bezoekje te brengen aan de Empire State Building of een ander mooi uitzichtpunt. Daarnaast vind je talloze leuke barretjes, jazz cafés (tip: Blue Note) en Comedy cafés in New York.

Mijn overnachtingstips

Een vraag die mij vaak wordt gesteld is ‘Welk hotel raad jij aan’? Heel belangrijk vind ik zelf altijd de ligging in New York. De afstanden zijn behoorlijk, dus is een centrale ligging het liefst in Manhattan het fijnst. Houd er wel rekening mee dat de gemiddelde Amerikaan buiten de deur ontbijt. Dit is ook gelijk de reden waarom vrijwel alle hotels vaak alleen overnachtingen aanbieden. Gelukkig zijn er inmiddels ook een aantal hotels gericht op toeristen die wel een ontbijtservice hebben.

1.Hotel Park Central
Een betaalbaar goed hotel gelegen tussen Times Square en Central Park. Een perfecte keuze om de stad te kunnen verkennen.

2.Hotel RIU Plaza New York Times Square
Een prachtig hotel gelegen met een fantastische ligging midden in Manhattan. Mooie kamers en een mooi voordeel is dat zij een heerlijk ontbijt serveren om de dag goed te kunnen starten.

3. Cambria Hotel & Suites
Een onlangs gerenoveerd hotel op steenworp van Times Square. Het hotel heeft een stijlvolle aankleding en straalt luxe uit. Laat je verrassen!

Mijn Shoppingtips:

Als je naar New York komt om te shoppen, hou er dan rekening mee dat alles veel duurder is dan in Nederland. Vooral bij de bekende warenhuizen mogen niet op je lijstje ontbreken. Wij hebben geshopt in de leuke straatjes van Soho rondom Broomstreet, Spring Street en Prinsstreet. Een stukje betaalbaarder dan de grote winkelcentra hierboven. 

Wat heb ik een fantastische tijd gehad in New York! Nu ik er zo over nadenk en de trip min of meer herbeleef… Het wordt wel weer eens tijd om terug te gaan!

Wil je zelf een reis op maat maken? Maak dan snel een afspraak!

Maak nu je online afspraak via onderstaande button;

Bel ons

Email ons