Vliegen vanaf Duitsland
Vliegen vanaf Duitsland
Relaxt en zonder zorgen beginnen aan je vakantie?

Vertrek vanuit de regio!

Vliegen vanaf Duitsland is een ideaal beginpunt van je vakantie. Voor velen is één van de Duitse luchthavens dichterbij dan Schiphol of Eindhoven Airport. Binnen een aantal kilometer ben je de grens al over en kan de vakantiepret beginnen. Naast dat de Duitse luchthavens goed te bereiken zijn, zijn de meesten ook kleinschaliger en hebben geen last van lange wachtrijen voor het inchecken of de veiligheidscontrole.

En weet je wat nog leuker is? De reizen vanaf Duitsland zijn vaak voordeliger in prijs! Onze Travelplanners weten precies waar zij in welke periode moeten kijken. Neem eens contact op of maak een afspraak voor een vrijblijvend van een passend reisadvies.

Afwijkende vakantieperioden en daarom goedkoper

Nu horen we je denken: hoe kan dat? Duitsland heeft in tegenstelling tot Nederland in andere periodes vakanties. Om een voorbeeld te geven kennen de Duitsers geen meivakantie maar hebben ‘Osterferien’, de zogenaamde vakantie rondom Pasen. Dit is mooi meegenomen en heeft tot gevolg dat de prijzen in verschillende vakantieperioden een stuk voordeliger zijn met een vertrek vanaf Duitsland, dan vanaf Nederland.

Duitsland is ingedeeld in verschillende deelstaten die tijdens de zomervakantie ieder een eigen vakantieperiode hebben. Om een voorbeeld te geven: de luchthaven Hannover ligt in de Duitse deelstaat Nedersaksen, terwijl Munster en Düsseldorf in de deelstaat Noordrijn-Westfalen ligt. Ook dat kan gunstige prijsverschillen opleveren.

De voordelen van Duitse luchthavens

Kinderkorting tot 16 jaar

Daarbovenop komt ook nog eens de gunstige kinderkortingen. Bij vliegen vanaf Duitsland vallen kinderen meestal tot de leeftijd van 16 jaar onder deze korting. De hoogte van de kortingen is opgebouwd in verschillende stappen afhankelijk van de leeftijd. Een kind tot 2 jaar kan altijd gratis mee. Hoe ouder het kind hoe lager de korting wordt, 2-6 jaar, 6-12 jaar en 12-16 jaar maar het is er wél. En dat een is een enorm voordeel ten opzichte van de Nederlandse reisorganisaties waar de kinderkorting maximaal tot en met 11 jaar geldt.

Familydeals of Single met Kind reizen

Ook zie je vaak dat er speciale aanbiedingen zijn voor gezinsvakanties. Voor families rekent met vaak een totaalprijs, waar je niet echt specifiek de kinderprijs ziet maar wel een gunstig totaalbedrag voor het hele gezin. Er wordt speciaal gekeken naar de gezinssamenstelling, dus bv 2 ouders met één of meerdere kinderen. Helemaal uniek zijn de zogenaamd Single+ Kind reizen. Dit betekent dat er een speciale aanbieding geldt in het geval dat er één ouder reist met een kind. Vaak betaal je voor een kind op een twee persoonskamer de volledige prijs voor een volwassene als single ouder. Dit zou dan betekenen dan je twee keer de prijs van een volwassene zou moeten betalen. Bij de zogenaamde Single Plus Kind reizen hebben wij ook voor het kind een gunstige prijs en kun je toch gebruik maken van een volledige twee persoonskamer. Dus dubbel voordeel bij vliegen vanaf Duitsland.

Bagage inbegrepen en ruime keuze in vliegtijden

Bijkomende voordelen bij het vliegen vanaf Duitsland; ruimbagage is altijd inbegrepen in de prijs, zo hoef je nooit extra bij te betalen. Naast je handbagage mag je dus gewoon een koffer per persoon meenemen. Er is een groter aanbod in vluchttijden en bestemmingen, doordat er simpelweg meer gevlogen wordt. Dit betekent dat je zelf jouw ideale vliegtijden kunt bepalen en niet hoeft af te wachten totdat het wordt ingedeeld.

Parkeren bij vliegen vanaf Duitsland

En ook parkeren is een stuk goedkoper. Vliegen vanaf Duitsland wordt zo nog interessanter. Niet alleen is de afstand naar de vliegvelden korter. Er is een ruime keuze in mogelijkheden en de bereikbaarheid is goed. Het aanbod parkeerplaatsen, parkeergarages en parkeerdiensten is groot. Wil je een parkeerplaats op loopafstand van de incheckbalies of sta je liever overdekt? Aan de randen van de luchthavens zijn er veelal parkeeraanbieders met gunstige tarieven en wordt je in een mum van tijd met een shuttlebus direct naar de luchthaven gebracht. Wil je je jouw reis relaxt starten? Informeer eens naar Valet Parking service. Je kunt dan letterlijk bij de luchthaven voorrijden en staat er een chauffeur voor je klaar die jouw auto parkeert en bij aankomst ook weer voor je ophaalt. Informeer bij onze Travelplanners naar de mogelijkheden!

Vliegen vanaf Duitsland!

Ook zin aan een relaxte vakantie?

De Duitse luchthavens zijn de perfecte start voor een zorgeloze vakantie. Profiteer van hoge vroegboek- en kinderkortingen, kortere wachttijden, goedkoper parkeren en een grootschalig aanbod.

Maak nu je online afspraak via onderstaande button;

Bel ons

Email ons