Duitse Luchthavens
Duitse Luchthavens
Luchthavens in Duitsland vaak dichterbij…

Vliegen vanuit de regio

Ieder jaar neemt het aantal Nederlandse reizigers die van vertrekken vanaf een Duitse luchthaven in de grensstreek toe. Waarom is vliegen vanuit de regio West-Duitsland voor de Nederlanders eigenlijk zo aantrekkelijk? Er zijn verschillende redenen waarom vliegen vanaf luchthavens als Münster, Düsseldorf, Keulen-Bonn en Dortmund, zo populair is onder de Nederlandse vakantiegangers. Het is zeker het overwegen waard, ook voor je portemonnee!

Dichtbij de
Nederlandse grens

De luchthavens in de regio West van Duitsland zijn relatief dicht bij de Nederlandse grens gelegen, waardoor het voor Nederlanders gemakkelijk is om er te komen. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die in het oosten of noorden van Nederland wonen, omdat het minder ver weg is dan sommige luchthavens in Nederland zelf.

Ruime keuze aan bestemmingen met gunstige prijzen

De luchthavens in de regio West van Duitsland bieden een breed scala aan bestemmingen, zowel binnen Europa als daarbuiten. Er zijn bijvoorbeeld veel low-cost luchtvaartmaatschappijen actief vanaf deze luchthavens, waardoor reizen naar populaire bestemmingen betaalbaar wordt. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een voordelige manier om te reizen.

Betere verbindingen

De luchthavens in de regio West van Duitsland hebben vaak betere verbindingen met andere Europese steden dan sommige Nederlandse luchthavens. Dit kan betekenen dat er méér vluchtopties beschikbaar zijn en dat het gemakkelijker en goedkoper is om naar sommige bestemmingen te reizen.

Andere schoolvakantie periodes

De vakantieperiodes in Duitsland verschillen inderdaad van die in Nederland, waardoor het soms goedkoper kan zijn om vanuit Duitsland te vliegen. Het kan ook helpen om flexibel te zijn met vertrekdata en om prijzen te vergelijken tussen verschillende luchthavens in de buurt.

Geen lange wachtrijen

Naast dat de Duitse luchthavens goed te bereiken zijn, zijn de meesten ook kleinschaliger en hebben geen last van lange wachtrijen voor het inchecken of de veiligheidscontrole.

We zetten bekendste luchthavens even op een rijtje

Luchthaven Münster/Osnabrück

Deze bij Nederlanders populaire luchthaven ligt in het westen van Duitsland, vlakbij de Nederlandse grens en is gemakkelijk vaak binnen een uur te bereiken vanuit steden als Enschede, Hengelo en Oldenzaal. De moderne luchthaven van Munster (FMO) is relatief klein en biedt voornamelijk vluchten naar Europese bestemmingen, zoals Spanje, Portugal, Griekenland en Turkije. Onnodig om te zeggen vliegveld Münster gemakkelijk te bereiken is met de auto. Er zijn verschillende parkeermogelijkheden beschikbaar, zoals kort parkeren, lang parkeren en valet parking.

Luchthaven Düsseldorf

Deze internationale luchthaven ligt in Noordrijn-Westfalen, ongeveer 20 kilometer van de Nederlandse grens bij Venlo. Düsseldorf Airport (DUS) is een populaire luchthaven heeft een ruime keuze met meer dan 200 bestemmingen over de hele wereld, zowel binnen als buiten Europa. Düsseldorf Airport beschikt over drie terminals, die allemaal met elkaar zijn verbonden en faciliteiten bieden zoals restaurants, winkels, geldautomaten en lounges.

Luchthaven Dortmund

Dortmund Airport (DTM) is een kleine luchthaven en behandelt jaarlijks ongeveer 2 miljoen passagiers. Deze luchthaven ligt in de buurt van de Nederlandse grens en is dus verrassend dichtbij. Dortmund biedt vluchten naar verschillende Europese bestemmingen. Er zijn meer dan 40 bestemmingen beschikbaar vanaf Dortmund Airport, waaronder veel Europese steden. Er is slechts één terminal op Dortmund Airport met faciliteiten zoals winkels, restaurants, geldautomaten en lounges. Heerlijk relaxt en rustig!

Luchthaven Weeze

Deze luchthaven ligt net over de Duitse grens bij Nijmegen en is populair onder Nederlandse reizigers vanwege de goedkope vluchttarieven. Het is vooral gemakkelijk te bereiken vanuit Nijmegen, Arnhem en Venlo. Weeze Airport (NRN), voorheen bekend als Niederrhein Airport, is een kleine voormalige militaire luchthaven gelegen in de buurt van Weeze, in het westen van Duitsland, vlakbij de grens met Nederland. Het ligt ongeveer 70 kilometer ten noordwesten van Düsseldorf, op ongeveer 25 kilometer van de Nederlandse grens en op ongeveer 80 kilometer ten zuidoosten van Nijmegen.

Luchthaven Hannover

Hannover Airport (HAJ) is de negende grootste luchthaven van Duitsland en behandelt jaarlijks ongeveer 6 miljoen passagiers. Er zijn meer dan 60 bestemmingen beschikbaar vanaf Hannover Airport, waaronder veel Europese steden en enkele langeafstandsvluchten naar bestemmingen zoals Hurghada, Marsa Alam en Dubai. Hannover Airport ligt ongeveer 165 kilometer ten oosten van de Nederlandse grens. Afhankelijk van je locatie aan de grens kan de reistijd variëren, maar het duurt meestal ca. 2,5 uur om van de Nederlandse grens naar Hannover Airport te rijden.

Luchthaven Köln – Keulen

Keulen-Bonn Airport (CGN), ook bekend als Flughafen Köln/Bonn in het Duits. De luchthaven ligt op ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Keulen en dus goed aan te rijden vanaf Nederland. Er zijn meer dan 100 bestemmingen beschikbaar vanaf Keulen-Bonn Airport, waaronder veel Europese steden en enkele intercontinentale bestemmingen. Er zijn twee terminals op Keulen-Bonn Airport met faciliteiten zoals restaurants, winkels, geldautomaten en lounges.

Gunstig parkeren op de Duitse luchthavens

Bij de meeste Duitse luchthavens zijn er verschillende opties beschikbaar voor parkeren, zoals kort parkeren, lang parkeren en Valet parkeren. In vergelijking met de tarieven op Nederlandse airports zijn de prijzen gunstiger. Het is aan te raden om vooraf goed te plannen en te onderzoeken welke parkeeroptie het beste past bij je reisplannen en budget.

Reserveer van tevoren:

Het is vaak mogelijk om een parkeerplaats bij de luchthaven van tevoren te reserveren. Dit kan je geld besparen en ervoor zorgen dat je een parkeerplaats hebt op drukke dagen.

Vergelijk de tarieven:

De tarieven voor parkeren bij Duitse luchthavens variëren, afhankelijk van de locatie en de duur van het parkeren. Vergelijk de tarieven van verschillende parkeeraanbieders om de beste deal te vinden.

Valet parkeren:

Bij sommige Duitse luchthavens is Valet parkeren beschikbaar, waarbij een medewerker van de parkeeraanbieder je auto bij de terminal ophaalt en terugbrengt wanneer je terugkomt. Heel erg handig en relaxt!

Parkeerplaats met shuttle vervoer:

Als je op zoek bent naar goedkopere parkeeropties, dan zijn er soms alternatieve parkeerplaatsen beschikbaar in de buurt van de luchthaven. Dit kan echter betekenen dat je iets verder van de luchthaven moet parkeren en dat je moet overstappen naar de luchthaven met een shuttlebus.

Vliegen vanaf Duitsland!

Ook zin aan een relaxte vakantie?

De Duitse luchthavens zijn de perfecte start voor een zorgeloze vakantie. Profiteer van hoge vroegboek- en kinderkortingen, kortere wachttijden, goedkoper parkeren en een grootschalig aanbod. Benieuwd vanaf welke luchthavens je kan vliegen? Onze Travelplanners weten precies waar zij in welke periode moeten kijken. Neem eens contact op of maak een afspraak voor een vrijblijvend van een passend reisadvies.

Maak nu je online afspraak via onderstaande button;

Bel ons

Email ons