Op vakantie met je kind
Op vakantie met je kind
Er lekker samen tussenuit!

Een kindvriendelijke vakantie

Je hebt vakantieplannen en wilt graag met je hele gezin op reis, maar waar begin je? ‘Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan heb je zelf ook vakantie’, is een oud gezegde maar klopt als een bus. Er lekker samen tussenuit, genieten van elkaar en het heerlijke weer.

Feit is dat veel gezinnen met jonge kinderen veel vakantiestress vooraf ervaren, terwijl je juist heerlijk relaxed op pad zou willen gaan. Van te voren moet je aan van alles denken, welke bestemming, gaan we naar een hotel, appartement of camping. Pakken we de auto of het vliegtuig? Is het wel veilig? Zijn er glijbanen en activiteiten voor kids?

Kortom veel vragen waar de ervaren Travelplanners van Westbound Travel je graag bij kunnen helpen. Zij hebben antwoorden op al je vragen en zorgen voor een onvergetelijke familievakantie.

Familiekamers en ruime appartementen

Laat je verrassen door ons grote aanbod van hotels met familiekamers en ruime appartementen die speciaal geschikt zijn voor gezinnen. Ideaal gelegen en ruim van opzet met terrassen, zwembaden en een shadowpool voor de hele kleintjes. De vakanties met kinderen zijn zeer variërend: van een autoreis met kindvriendelijke camping tot resorts die helemaal zijn ingericht voor een vakantie met kids. Van entertainment voor jong en oud tot allerlei sportieve activiteiten. Terwijl de volwassenen met een boek genieten aan het zwembad, vind je de kids op één van de coole glijbanen in het aquapark!

Speciale kindervoorzieningen

Voor de pappa’s en de mamma’s zorgen wij voor ook voor een onbezorgde vakantie. Dus kijken wij bij onze kindervakanties juist ook naar de faciliteiten die het leven zoveel gemakkelijker maken. Uiteraard rekening houdend met vakantiewensen, kijken wij ook wat aansluit bij de verschillende leeftijden van de kinderen.
Bouw nieuwe energie op tijdens een vakantie met kinderen. Lekker samen ertussenuit, genieten van het heerlijke weer en van elkaar. Dat noemen we een kindvriendelijke vakantie!
Waar wacht je nog op? Koffers pakken!

FAQ

Je vindt in deze FAQ alle tips en handigheidjes voor een zorgeloze reis met het hele gezin.

Ja, een kind heeft vanaf 0 jaar een eigen Identiteitsbewijs of paspoort nodig. Check voor vertrek of het reisdocument nog geldig is. Bij kinderen is dit 5 jaar, in tegenstelling met volwassenen 10 jaar.

Een kind tot 2 jaar mag gratis of soms tegen klein bedrag aan reserveringskosten mee.

Tot 2 jaar heeft een kind geen eigen stoel en zit het in verband met veiligheidsredenen tijdens de reis op schoot.

Ja, je mag een inklapbare buggy of maxi-cosi meenemen tot aan de gate. Op moment van instappen worden ze ingenomen en worden ze ook weer als eerste uitgeladen bij de gate of bagageband.

Ja, maar wel beperkt. Voor een kind tot 2 jaar een ‘luiertas’ met een gewicht tot 10 kg en vanaf 2 jaar ruimbagage tot 20 kg. Het hangt van de luchtvaartmaatschappij af of deze is inbegrepen of voor vertrek tegen betaling bijgeboekt dient te worden.

Ja, je mag in je handbagage voor je baby tot 1,5 jaar vloeibare babyvoeding meenemen in hoeveelheden boven de 100ml, uiteraard mits je met een baby reist. Hier gaat het om vloeibare of kant-en-klare babyvoeding. Gekookt water moet weer wel in max 100ml flesjes verpakt worden. In de meeste gevallen is het mogelijk aan boord ook warm water te krijgen.

Ga je op vakantie met de auto, voorkom dan stress op de achterbank. Wij adviseren wij bij een lange reis in ieder geval de heenreis in twee delen te plannen en vooraf een overnachtingshotel te regelen.

In de meeste accommodaties is een kinderbed en/of kinderstoel beschikbaar. Tip: Geef dit aan bij het reserveren van de reis, dan is het vooraf geregeld en staat het voor je klaar bij aankomst.

Mocht er iets gebeuren of word je kind ziek neem dan eerst contact op met je reis- of zorgverzekeraar. Zij zijn 24/7 bereikbaar en staan je bij met raad en daad. Ga je naar het buitenland neem dan het zekere voor het onzekere en sluit voor vertrek een reisverzekering af.

Ja, als je reist met een minderjarig kind (tot 18 jaar). Met het formulier ‘Toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland’ moet je bij een grenscontrole kunnen aantonen dat je toestemming hebt van de gezaghebbende ouder. Voor meer informatie: Rijksoverheid, reizen met kinderen

Een unieke familiereis voor jou samengesteld.

Laat je verrassen door ons grote aanbod

Onze ervaren Travelplanners kunnen helpen bij het samenstelen van jullie droomreis

Maak nu je online afspraak via onderstaande button;

Bel ons

Email ons