Reisadvies en kleurcodes

Het boeken van een vakantie toch zorgen met zich meebrengen, hoe makkelijk het ook is tegenwoordig. De verschillende kleurcodes van de reisadviezen vliegen je om de oren en soms weet je niet meer waar je moet kijken of wat het betekent. Gelukkig kunnen wij je helpen en je een goed, eerlijk en persoonlijk reisadvies geven over de mogelijkheden over jouw favoriete vakantieland.

Vrijblijvend reisvoorstel aanvragen?

Persoonlijk reisadvies

Bij Westbound Travel staan wij altijd voor je klaar om samen te kijken naar welke reis bij je past. Persoonlijk reisadvies is voor ons dan ook belangrijk, omdat iedereen andere wensen heeft wat betreft het plannen van hun droomreis.
 
Waar de één geniet van een stedentrip met het bezoek aan musea, wil de ander het liefst een all-inclusive vakantie waarbij je lekker kan gaan genieten zonder je zorgen te hoeven maken over ontbijt, lunch en diner. 
Met het persoonlijk reisadvies dat wij bieden kunnen we ook samen met jou een verre reis plannen met alles erop en eraan. 
 
Wij zijn constant op zoek naar nieuw aanbod, nieuwe bestemmingen, maar het belangrijkste vinden wij de persoonlijke aanpak voor iedereen: het persoonlijk reisadvies. Doordat we betrokken zijn en je wensen belangrijk vinden, helpen we je bij het plannen van een zo zorgeloos mogelijke vakantie.
 
Onze kijk en kennis zorgt ervoor dat je dromen en wensen realiteit worden waardoor het een vakantie wordt die je nooit meer vergeet. Al meer dan 25 jaar kan je bij ons vertrouwd jouw aankomende reis boeken.

Wat is betekent het reisadvies?

Een advies wordt aangegeven in kleurcodes. Je hebt er 4; groen, geel, oranje en rood reisadvies. Deze codes worden uitgegeven door verschillende instanties zoals het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Wereld Gezondheidsorganisatie. Zo heb je een positief reisadvies (groen), maar ook reisadviezen dat je extra moet opletten of dat er afgeraden wordt om een bepaald land te bezoeken. 

Een advies wordt bepaald door de situatie die op dat moment relevant is in die plaats of het land. Denk hierbij aan weersomstandigheden of een conflict. Het is dus verstandig je goed in te lezen voor je een vakantie of een reis boekt.

Wat betekent een groen reisadvies (veilig)

De meest voorkomende kleurcode is groen. Een groen reisadvies betekent dat het land veilig is naar het land te reizen. Een groen advies houdt in dat de leefomstandigheden hetzelfde zijn als in Nederland. Het is dus veilig om naar een land te reizen met een groene kleurcode.

Wat te doen bij een geel reisadvies (veiligheidsrisico’s)

Bij een geel reisadvies is het belangrijk dat je oplet. Er kunnen wat ongeregeldheden zijn in dit land door bijvoorbeeld: de kans op natuurrampen, criminaliteit, slechte infrastructuur of de politieke situatie van dit land. Bij een geel reisadvies is het dus nog goed mogelijk om naar een land te reizen, maar wel dien je aandacht te hebben voor eventuele verschillen met Nederland. Hou hier rekening mee en neem dit mee in je overweging bij het kiezen van een land.

Twijfel je bij een geel reisadvies om toch de reis te annuleren, dan zijn de annuleringskosten voor eigen rekening.

Oranje reisadvies: en nu? (alleen noodzakelijke reizen)

Bij een oranje reisadvies is het gebruikelijk om alleen noodzakelijke reizen te doen. Een vakantie hoort daar niet bij. Wanneer je toch moet reizen naar een land met een oranje reisadvies, dan is het belangrijk om zeer goede voorbereidingen te treffen. Een oranje reisadvies kan voorkomen door verschillende redenen, namelijk: Er zijn veiligheidsrisico’s zoals bijvoorbeeld de dreiging van terrorisme, criminaliteit of de politieke situatie. Ook door natuurrampen kan een oranje reisadvies ontstaan.

Bij een oranje reisadvies wordt de reis niet standaard geannuleerd. Als je zelf besluit de reis te annuleren, dan is de kans groot dat je zelf de annuleringskosten moet betalen en je de reissom niet krijgt terugbetaald. Wordt de vakantie geannuleerd door de reisorganisatie omdat de reis echt niet door kan gaan? Dan is er sprake van kosteloos annuleren en de reissom wordt dan terugbetaald.

Een rood reisadvies, wat te doen? (niet reizen)

Rood betekent niet vaak iets goeds en zo ook in dit geval niet. Bij een rood reisadvies is het in het desbetreffende land levensgevaarlijk. Reis dus niet naar dit land. Doe je het toch? Nederland kan je dan niet terughalen en je zult vast komen te zitten in dit land, totdat het advies veranderd. Hier draai je zelf op voor de kosten, aangezien je een weloverwogen beslissing hebt gemaakt om toch naar dit land te vertrekken. Wees hiervan dus op de hoogte en ga geen onnodige risico’s aan.

Als een pakketreis hebt geboekt en deze kan niet doorgaan zoals in de overeenkomst staan, dan wordt deze geannuleerd en zul je je reissom terug krijgen.

Rechten bij reizen naar het buitenland

Wanneer je een pakketreis boekt ben je voor veel dingen verzekert. Stel, het reisadvies van je reis verandert opeens en je kunt niet meer op reis gaan, dan krijg je het volledige bedrag vergoed. Wanneer het advies negatief wordt tijdens je reis en kun je het land niet verlaten? Dan wordt de verlening van het verblijf vergoed tot een maximum. Ook heb je recht op repatriëring bij een negatief reisadvies. Je hebt dus veel rechten die het boeken van een vakantie voor jou minder riskant maakt. Is iets niet duidelijk of wil je graag nog aanvullende informatie? Neem dan gerust contact op en één van onze specialisten staat je graag te woord.

Reisadviezen per land

Wil je weten wat het reisadvies is van het land van bestemming? Bekijk het hier.

Plan nu een afspraak

Laden...
Maak nu je online afspraak via onderstaande button;

Bel ons

Email ons