Studiereis naar Egypte
Studiereis naar Egypte
Studiereis

Op reis naar Egypte

Eind 2022 kreeg ik een uitnodiging om voor mijn werk het prachtige Egypte te ontdekken. Al jaren staat de Rode Zee in het populaire Egypte in de top 5 van meeste geboekte zonvakanties binnen onze reisbureaus. Zelf was ik er nog niet geweest, dus ik was heel benieuwd! Ik werk al heel wat jaartjes met veel plezier in de reiswereld en adviseer graag vanuit mijn eigen ervaringen. In de reisgidsen of op foto’s ziet altijd alles er gelikt uit, dus is het fijn om het zelf mee te maken. Het doel was sfeer proeven, indrukken van het land opdoen en zoveel mogelijk hotels bekijken.

Picture of Kirsten Ekkelboom

Kirsten Ekkelboom

Travelplanner
Westbound Travel

‘Al jaren staat de Rode Zee in het populaire Egypte in de top 5 van meeste geboekte zonvakanties binnen onze reisbureaus.’
Vooraf ontving ik een reisprogramma die van uur tot uur vol gepland stond. Mocht er iemand zijn die denkt dat een reisagent alleen maar in de zon zit te luieren, wil ik je hierbij graag uit de droom helpen. Ik heb meerdere hotels bezocht, mooie excursies gedaan en uiteraard meegedaan aan allerlei spannende activiteiten. Graag neem ik jullie mee tijdens mijn avonturen!

Visum en paspoort

Samen met collega’s van andere reisbureaus zijn we gezamenlijk afgereisd naar Hurghada aan de Rode Zee. Bij aankomst op de luchthaven moesten we eerst een toeristenvisum regelen. Gelukkig ging dit heel soepel en snel, want er stonden meerdere kraampjes met vriendelijke agenten van verschillende reisorganisaties op ons te wachten. De kosten zijn ca. €28,- en kun je in euro’s voldoen. Binnen no-time konden we door de paspoortcontrole en werden we door onze chauffeur opgehaald voor de transfer naar het hotel. TIP: Denk eraan dat je voor de bestemming Egypte in het bezit moet zijn van een geldig paspoort, die 6 maanden na vertrek nog geldig is. Een identiteitskaart is niet voldoende!

Splashworld Hotel Jaz Aquaviva in Makadi Bay

De eerste nacht verbleven we in hotel Jaz Aquaviva en konden we van alle faciliteiten gebruik maken. Vanaf het hotel gaat elk half uur een bus naar het centrum en het strand van Makadi Bay, binnen 5 minuten kan je dus je handdoekje uitgooien op één van de bedjes. Je kan je hier zo een hele dag vermaken!

Kennis, kennis en nog eens kennis

Na het ontbijt van de eerste ochtend kregen we een presentatie van de Salesmanager van de bekende hotelketens TUI Blue, Tui Magic Life en ROBINSON. Van deze kwaliteitshotels zijn er meerdere gevestigd aan de Rode Zee. Voor iedere vakantieganger is er een specifiek aanbod, voor families met kinderen, singles en mooie Adults Only resorts. Voor mij is het dus belangrijk om per hotel de specifieke kenmerken te weten, om het juiste reisadvies te kunnen geven. Het mooie van de TUI hotels is dat ze juist voor iedereen geschikt zijn; van familie met kinderen tot rustzoekers en van mensen die houden van luxe tot stelletjes.
We vervolgde onze weg naar Solymar Soma Bay en TUI Magic Life Kalawy. Het laatste hotel was gelijk ons overnachtingsadres voor vandaag. We hebben zeker niks te klagen!

Solymar Soma Bay

TUI Magic Life Kalawy

Suppen

Naast hotels bezoeken zouden we vandaag beginnen met een snorkeltocht. Helaas was de wind te sterk, maar niet getreurd want er was een back-up plan! In één van de prachtig aangelegde lagunes van TUI Magic Life Kalawy konden we gaan suppen! Dit is voor alle leeftijden geschikt, aangezien je tot aan je knieën in het water kan staan. Na een actieve ochtend was het tijd om drie hotels langs te gaan; ROBINSON Soma Bay, Sunrise Garden Beach en het Sunrise Chrystal Bay Resort. We sloten de rondleidingen af bij Jaz Aquamarine, onder het genot van een welkomstdrankje.

los gaan op een 70’s-party

Moe van alles was er gelukkig tijd om ons even op te frissen om daarna te kunnen genieten van het à la carte diner in het Midden-Oosterse specialiteitenrestaurant. Als toetje van de dag deden we met z’n allen nog een drankje op een heuse 70’s-party aan het strand. Daarna zijn we op tijd onder de lakens gekropen, de volgende dag moesten we er weer vroeg uit!

Crossen door de woestijn

De wekker stond om 08:00, want we gingen iets heel gaafs doen: een Quad Tour door de woestijn! Meestal wordt er geadviseerd om deze activiteit met lange broek en lange mouwen te doen, maar dat is echt niet nodig. Sterker nog; ik was blij met mijn T-shirt en korte broek. We reden ongeveer 45 minuten op de quad dwars door de woestijn naar een verzamelplek voor pauze. Ter plekke kregen we de traditionele kop zwarte thee uitgeserveerd en hadden we tijd om een foto’s te maken van de quads en een verstrooid kauwende kameel. Na de pauze gingen we de korte weg door de woestijn terug waar we flink gas moesten geven. Met snelheden van af en toe 50-55 km per uur vloog het zand je letterlijk om de oren. Wat een gave ervaring!

De rest van de dag bezochten we TUI BLUE Makadi Gardens, JAZ Bluemarine en eindigden we in het centrum van Hurghada. Het centrum heeft mij echt positief verrast en heeft genoeg leuke plekjes. De verhalen gaan altijd rond dat je je allen slechts kunt vermaken met faciliteiten van de resorts. Ik vond de toeristische promenade bij de Steigenberger hotels, New Sheraton Road en de Marina het gezelligst! Vooral die laatste is zeker aan te raden als je een avondje buiten de deur wil eten.
3

TUI BLUE Makadi Gardens

Duiken en snorkelen

Ben je een fan van duiken en snorkelen of wil je het juist gaan leren, dan is de Rode Zee wel echt één van de mooiste plekken op aarde. De kleurenpracht onder water is echt geweldig, er is zoveel te zien! Vrijwel ieder hotel heeft een eigen duikschool op het resort of heel dicht in de buurt. Veelal hebben de resorts ook een eigen huisrif voor de deur waardoor je vaak zo de zee kunt inlopen om te snorkelen. Ook gaaf is om een boottocht te boeken, je kunt dan op het water een duik maken. En wil je het graag leren, geef je dan op voor een erkende PADI-duikcursus, die je ter plekke kunt volgen.

Laatste dag in Egypte

Toch ook wel een keer lekker om hier te kunnen schrijven dat we konden ‘uitslapen’, zo voelde het tenminste. Om 10.00 moesten we uitgecheckt zijn en bij de receptie staan. Aangezien de zon hier echt al heel vroeg opkomt en het dan ook al meteen heel warm is, lag ik aan het begin van de ochtend op een bedje aan het zwembad om de laatste zonnestraaltjes van deze studiereis mee te pikken. Het laatste hotel dat we bezochten was het Rixos Premium Magawish Suites & Villas. We werden hier lekker luxe met een golfkarretje rondgereden, zodat we zelf niet hoefden te lopen. Voordat we vanaf dit hotel weer richting de luchthaven vertrokken, werd ons een heerlijke lunch geserveerd in het restaurant.

Rixos Premium Magawish Suites & Villas

Ben je een fan van duiken en snorkelen of wil je het juist gaan leren, dan is de Rode Zee wel echt één van de mooiste plekken op aarde. De kleurenpracht onder water is echt geweldig, er is zoveel te zien! Vrijwel ieder hotel heeft een eigen duikschool op het resort of heel dicht in de buurt. Veelal hebben de resorts ook een eigen huisrif voor de deur waardoor je vaak zo de zee kunt inlopen om te snorkelen. Ook gaaf is om een boottocht te boeken, je kunt dan op het water een duik maken. En wil je het graag leren, geef je dan op voor een erkende PADI-duikcursus, die je ter plekke kunt volgen.

En toen zat de reis er alweer op! Aan al het leuks komt een eind en zo ook aan mijn eerste bezoek aan Egypte. Na veel te hebben gezien van het aanbod in Egypte kan ik met zekerheid zeggen dat dit ook een perfecte bestemming is om excursies en uitstapjes te maken. Een bestemming die iedereen op zijn eigen manier kan ontdekken!

Wordt je ook zo enthousiast van mijn verhaal en wil je meer weten over de hotels?
Maak dan gauw een afspraak voor een reis op maat op één van onze reisbureaus en laat je adviseren!

Ook een unieke vakantie beleven?

Kom thuis met bijzondere verhalen

Phasellus sit amet nibh cursus, elementum enim sed, condimentum dui.

Plan nu een afspraak

Laden...
Maak nu je online afspraak via onderstaande button;

Bel ons

Email ons