Rondreizen Toscane, voor de ultieme vakantie
Rondreizen Toscane, voor de ultieme vakantie
Rondreizen door Toscane

Rondreizen Toscane?
Ontdek deze Italiaanse
regio

Rondreizen in Toscane betekent je onderdompelen in een landschap van prachtige heuvels en adembenemende uitzichten. Het is een regio met een rijke cultuur die je direct merkt en ziet. Deze centrale regio van Italië, de bakermat van de Renaissance, nodigt reizigers uit tot het beleven van de Italiaanse geschiedenis. Van de artistieke boulevards van Florence tot de uitgestrekte groene wijngaarden, elk aspect van Toscane ademt geschiedenis en smaak. Het rondreizen hier voert je langs eeuwenoude stadjes die elk hun eigen verhaal vertellen.

Rondreizen door Toscane?

Een persoonlijk reisvoorstel?

Onze Travelplanners helpen je graag

Plan nu een afspraak

Laden...

De leukste steden voor rondreizen Toscane

Terwijl je door het hart van Italië reist, biedt Toscane veel verschillende steden die je mee kunnen nemen door de geschiedenis van deze regio. Stel je voor dat je door de straten van Florence wandelt waar je om de paar meter weer een nieuw meesterwerk kunt aanschouwen. De stad is als een openluchtmuseum met genoeg om te zien en te beleven. Bezoek bijvoorbeeld eens de Ponte Vecchio. Deze beroemde brug is een iconisch symbool van Florence en weerspiegelt de rijke geschiedenis.

Siena

Siena is een stad die zijn bezoekers betovert met een overvloed aan gotische architectuur, waarbij de Middeleeuwse pracht op elk punt te zien en te beleven is. Het is dus een echte must-see tijdens het rondreizen Toscane. De stad nodigt je uit tot het verkennen van het beroemde schelpvormige plein, Piazza del Campo, het hart van de stad waar tweemaal per jaar de historische paardenrace Palio van Siena plaatsvindt, een spektakel gezonde rivaliteit tot leven wekt. Siena’s straten en steegjes, vol met traditionele winkels en oude gebouwen, bieden een onvergetelijke duik in een tijd waarin de stad een van de grootste kunstcentra van Europa was.

Lucca

Lucca, vaak de “stad van honderd kerken” genoemd, omarmt je met zijn intieme sfeer. Hier kun je over de brede muren wandelen die de stad omringen. Hierdoor kun je genieten van het uitzicht op de daken, tuinen en torens.

Pisa
Verderop ligt de stad Pisa. Deze stad ken je waarschijnlijk wel van de beroemde toren van Pisa. Maar op de Piazza dei Miracoli zijn nog veel meer architectonische schoonheden te ontdekken. Naast de prachtige architectuur is deze stad een stad vol studentenenergie, waardoor de stad het hele jaar door een levendige plek is.

San Gimignano

In San Gimignano, soms het “Manhattan van de Middeleeuwen” genoemd vanwege de karakteristieke hoge torens, kun je je gemakkelijk in een andere tijd wanen, wandelend langs dezelfde paden waar ooit middeleeuwse pelgrims en handelaren liepen. Dit is echt iets wat je moet ervaren tijdens het rondreizen Toscane.


Volterra

Volterra, een stad die misschien minder druk bezocht wordt maar even intrigerend is, trekt bezoekers aan met zijn rijke geschiedenis. Er zijn indrukwekkende Romeinse overblijfselen en werkplaatsen te vinden, waar nog steeds het traditionele handwerk wordt beoefend. Dit is een levend eerbetoon aan ambachten die al eeuwenlang worden voortgezet.


Cortona

Cortona, verscholen in de heuvels, is een pittoreske stad die bezoekers betovert met zijn smalle straatjes en verborgen pleintjes, een levendige getuigenis van de charme van Toscane, die zowel je verbeelding als je liefde voor lekker eten stimuleert.

Deze en andere steden dragen elk op hun eigen unieke manier bij aan unieke beleving van rondreizen Toscane, waarbij iedere halte op je rondreis meer is dan zomaar een bestemming; het is een hoofdstuk in het grote verhaal van dit fascinerende stukje Italië.

De reis naar Toscane voor rondreizen Toscane

Als je vanuit Nederland naar Toscane wilt reizen, heb je een paar opties. Vliegen is een van de snelste manieren. Vanaf Amsterdam zijn er diverse luchtvaartmaatschappijen die regelmatig naar Florence vliegen. De frequentie van vluchten naar Florence is hoog. Bijna elk uur vertrekt er een vliegtuig. Dit zorgt voor veel flexibiliteit in je reisschema.

Mocht je liever over land reizen, dan is de trein een goed alternatief. De totale treinreis duurt ongeveer 13 uur en 33 minuten, maar dit is inclusief overstaptijd, die gemiddeld rond de 1 uur en 25 minuten ligt. Deze route heeft een afstand van ongeveer 1651 kilometer en combineert diensten van verschillende treinoperatoren, zoals Thalys en Trenitalia. De trein vertrekt vanuit Amsterdam Centraal en brengt je uiteindelijk naar het hart van Florence, Firenze S.M.N. station.

Als je een meer ontspannen tempo wilt en het niet erg vindt om langer onderweg te zijn, is er ook een treindienst die er ongeveer 25 uur over doet. Dit maakt het rondreizen Toscane helemaal af.Deze trein rijdt gemiddeld één keer per week en kan vooral tijdens het weekend of op feestdagen een langere reisduur hebben. Dit kan een unieke ervaring zijn, aangezien je de gelegenheid hebt om onderweg te genieten van de veranderende landschappen en misschien zelfs een tussenstop te maken in andere steden. Het is wel verstandig om je reis goed te plannen, vooral als je voor deze langere route kiest, om ervoor te zorgen dat je tijdig op je bestemming aankomt.

Rondreizen Toscane is een ware belevenis

Rondreizen in Toscane brengt je dichter bij het hart van Italië. Ongeacht of je per vliegtuig wilt vertrekken of liever een rustige treinreis maakt, elke reis door Toscane is een avontuur dat verder gaat dan alleen de afgelegde afstand. Met een rijkdom aan verhalen en hartelijke gastvrijheid, is Toscane een open uitnodiging aan iedereen die verder kijkt dan het bekende. Hier is elk bezoek een nieuw verhaal in de lange geschiedenis van de regio, een plaats waar het verleden en heden samenkomen in het warme licht van de zon. Begin dus met inpakken, maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur tijdens het rondreizen Toscane.

Maak nu je online afspraak via onderstaande button;

Bel ons

Email ons