Groepsreis Helsinki
Groepsreis Helsinki
Businesstrip

Groepsreis Helsinki, Finland

Naast dat onze verschillende teams mooie vakantiereizen boeken aan de balie van onze reisbureaus, hebben wij ook een Business afdeling die zakelijke reizen verzorgd voor diverse bedrijven. Daarnaast verzorgt de afdeling G&I groeps- en incentive reizen voor bedrijven, business clubs, groepen en andere organisaties. Samen met onze CEO Peter, heb ik eind november 2022 een groep van 148 man begeleidt naar het winterse Helsinki. De groep bestond uit StartUps, diverse ondernemers en studenten die betrokken zijn bij de 4TU Impact Challenge georganiseerd vanuit de 4TU in samenwerking met NovelT. Zij ondersteunen en begeleiden onder andere StartUps en ScaleUps in verschillende fases waarin ze zich bevinden. Tijdens deze reis vond de finale van de 4TU Impact Challenge plaats en zijn alle deelnemers twee dagen aanwezig geweest op SLUSH, de lek waar investeerders en jonge bedrijven de kans hebben elkaar te ontmoeten. Hoe leuk dat wij hieraan bij mochten dragen!

 

 

Picture of Joeri Rensink

Joeri Rensink

Junior Travelplanner
Westbound Travel

‘Na een warm welkom in het centraal gelegen VALO hotel met heerlijke lokale zalmsoep, ontving iedereen een goodiebag.’
In alle vroegte vertrokken we met een busje vanuit Enschede. Hier haalden we een aantal medereizigers op om vervolgens gezamenlijk op de vlucht van Amsterdam naar Helsinki te stappen. Na een korte vlucht kwamen we aan in Helsinki waar Peter al op ons wachtte. In de bus naar het hotel vertelden onze reisleiders enthousiast de planning voor de komende dagen en deelden informatie over Helsinki. Na een warm welkom in het centraal gelegen VALO hotel met heerlijke lokale zalmsoep, ontving iedereen een goodiebag met een trui, Team NL sokken en de kamersleutel. Iedereen kleedde zich snel om voor de groepsfoto met 147! gasten gehuld in oranje truien van de Nederlandse delegatie. We vertrokken richting Villa Kleineh, het overheidsgebouw van de Nederlandse Ambassade. Hier ontmoette we de Nederlandse ambassadeur en zijn team onder het genot van een glühwein en een warm broodje met Finse worst. We worden gelijk ondergedompeld in de Finse cultuur! De grootste verrassing van vandaag was de locatie van het diner. Dit vond namelijk plaats in nachtclub Kaivohuone tegenover Villa Kleineh, die was omgetoverd tot een geweldig restaurant. Zo konden we allemaal goed met elkaar netwerken en tegelijkertijd genieten van de culinaire- en lokale keuken. Door de muziek op de achtergrond en de quiz die werd georganiseerd was de sfeer fantastisch.

Side-events en de 4TU Impact Challenge finale

Na een goede nachtrust stond iedereen weer klaar voor een dag vol side-events. Voorafgaand aan de reis heeft iedereen al een voorkeur aan kunnen geven. Zo kon men kiezen uit een morning run, e-biken, fatbiken, ice-sculpting of een bezoek brengen aan een Sea Pool & Sauna. Uiteraard was er ook een educatief side-event, waar men een bezoek bracht aan de Helsinki University of Technology. Nadat iedereen energiek en sportief aan de dag begon, eindigden we de side-events met een uitzicht op grote hoogte. We maakten namelijk een rondje in het reuzenrad, ook wel het Sky Wheel genoemd.

Aan het einde van de middag vond de grand finale van de 4TU Impact Challenge in het VALO hotel plaats. Dit was hét evenement waarvoor NovelT naar Helsinki afreisde. Deze challenge bestond uit een technisch maatschappelijk vraagstuk, waarin vier verschillende universiteiten het tegen elkaar opnamen om met hun onderzoek de beste bijdrage te leveren.
De lobby was volledig omgebouwd tot een podium met licht en geluid en de grote trap in de lobby diende als een perfecte tribune voor de toeschouwers. Tijdens de finale waren er verschillende sprekers waaronder de Nederlandse ambassadeur en prins Constantijn van Oranje.
De dag sloten we af met een culinair diner bij Strindberg, een prachtig restaurant midden in het centrum van Helsinki.

Bezoek de website:
4TU Impact Challenge

SLUSH

Tijdens deze reis hebben we ook één van ’s werelds belangrijkste TECH beurzen SLUSH mogen bijwonen. Hoe gaaf is dat? Hier ontmoeten founders, investors en andere ondernemers elkaar om te leren, inspireren, motiveren en natuurlijk zaken te doen. Het doel van de beurs is om ‘ideeën en ontwikkelingen’ kennis te laten maken met investeerders en business development. Niet alleen voor de groep van NovelT was dit een leerzame dag, ook voor Westbound zelf. Zo hebben we zelf ook heel wat opgestoken over nieuwe technologieën die voor onze reisbureaus ook nog wel eens interessant kunnen zijn! 

Na een dag met veel netwerken, maakten we er een feestelijk einde aan door middel van een karaokeavond. Na verloop van tijd stroomde de bar vol met mensen in oranje truien, we waren niet te missen! Toen we onze stemmen van de beste kant hadden laten horen, besproken we de mooie ervaringen die we tijdens deze reis hadden meegemaakt. Natuurlijk heb ik als afsluiter zelf ook nog een liedje gezongen en zat de avond erop, tijd om naar het hotel te gaan.

Finse sauna en een ijsbad

Na een geweldig weekend was het alweer tijd om onze spullen te pakken en afscheid te nemen van Helsinki. Dit deden we niet zonder eerst een duik te nemen in het ijsbad en te genieten van de Finse sauna. Na het ontbijt werden we opgehaald en vlogen we gezamenlijk weer terug naar Nederland. Onderweg kwamen alle verhalen van de afgelopen dagen weer boven tafel. Iedereen heeft naast dat ze veel geleerd hebben, ook nog eens genoten!

Succes verzekerd

Persoonlijke aandacht, dat is waar het om draait bij Westbound Business Travel. In combinatie met onze Twentse nuchterheid is dat de basis voor iedere businesstrip die wij verzorgen voor onze klanten! Interesse in een personeelsreis, congres- of jubileumreis, een bedrijfsbezoek of een handelsmissie?

Wij nemen de organisatie uit handen en ontzorgen je graag met een reis op maat.
Meer weten? Maak dan snel een afspraak

Ook een unieke vakantie beleven?

Kom thuis met bijzondere verhalen

Phasellus sit amet nibh cursus, elementum enim sed, condimentum dui.

Plan nu een afspraak

Laden...
Maak nu je online afspraak via onderstaande button;

Bel ons

Email ons