Autovakantie
Autovakantie
Fenny Euverman

Fenny Euverman

Office Manager / Travelplanner
Westbound Travel

Met de auto op vakantie gaan betekent vrijheid

Autovakanties

Veel mensen gaan met het vliegtuig op vakantie, maar toch pakken sommige mensen elk jaar weer de auto. Waarom doen ze dit? Met het vliegtuig ben je toch veel sneller? Daar heb je gelijk in, maar met de auto op vakantie gaan brengt veel voordelen met zich mee.

Een autovakantie kost minder

Een autovakantie heeft veel voordelen. Het eerste voordeel is dat je op de plek van de bestemming altijd een auto tot je beschikking hebt. Je hoeft geen auto te huren en bent hier dus geen extra geld aan kwijt. Door dit uit te sparen kun je dit geld gebruiken om leuke dingen te doen op de bestemming. Dat is toch veel leuker?

Met de auto op vakantie betekent vrijheid

Zoals de titel al zei: je hebt meer vrijheid met een autovakantie en dat is niet zo gek. Wanneer je met de auto op vakantie gaat zit je nooit vast op één plek. Je kunt elk moment ergens heen gaan en dat geeft sommige mensen een fijn gevoel.
Sommige mensen kunnen pas echt gerust op vakantie gaan, als ze elk moment ook weer naar huis kunnen gaan. Wanneer je met de auto op vakantie gaat kun je zelf beslissen hoe lang je wegblijft. Dit kun je zelfs op de bestemming zelf nog aanpassen. Wanneer je met het vliegtuig gaat, is dit lastiger. Je moet wanneer je naar huis wilt of langer wilt blijven de vlucht omboeken. Dit gaat veel geld kosten en brengt veel rompslomp met zich mee. Wil je dus vrij zijn? Dan is een autovakantie perfect voor jou!


Met het vliegtuig op vakantie gaan is natuurlijk een hele leuke ervaring. Je hoeft zelf niets te doen, je bent snel op je bestemming en je kan de wereld van bovenaf aanschouwen. Wel neemt het gaan met het vliegtuig dus erg veel vrijheid weg. Je kunt natuurlijk een auto huren op bestemming maar niet iedereen vind dat een fijn idee, of wil in een andere auto rijden. Daarom is er voor de mensen die graag hun vrijheid behouden tijdens hun vakantie de optie om met de auto op vakantie te gaan. Met de auto op vakantie gaan neemt niet zoals veel mensen denken, luxe weg of iets dergelijks. Je kunt nog steeds naar de prachtige kust van Spanje vertrekken of naar de mooie meren van Italië. Met de auto op vakantie gaan is de beste manier om het land waar je graag naartoe wilt, te ontdekken. Je hoeft niet te wachten op de bus, je bent niet veel geld kwijt aan een taxi en je kunt gaan en staan waar je wil. Dat is de vrijheid die met de auto op vakantie gaan met zich meebrengt.

Geen bagagelimiet

Een autovakantie betekent ook dat je geen bagagelimiet hebt. Oké, totdat de auto vol is, maar je zit niet vast aan een bepaald aantal KG. Je kunt de auto zo vol pakken als je zelf wilt en dat is een fijn gevoel. Zeker wanneer je een lange tijd op vakantie gaat is dit een groot voordeel. Je hoeft dan geen bagage bij te boeken of extra te betalen, want wanneer je ook nog een dakkoffer of een aanhanger meeneemt heb je zeker wel genoeg ruimte voor jouw spullen.

Huisdieren kunnen mee

Elk jaar lopen de honden en kattenpensions weer over in de vakantietijd. Een plek vinden is hierdoor lastig. Maar gelukkig kun jij je huisdieren gewoon meenemen op vakantie. Gezellig met je viervoeter in de auto en de vakantie doorbrengen, dat is toch wat je het liefste wilt? In het vliegtuig kunnen je huisdieren echter ook mee, maar voor veel baasjes is dit iets wat ze liever niet doen. Je huisdier moet dan namelijk in het bagageruim en dit kan voor je dier stressvol zijn. Daarom kan het kiezen voor het met de auto op vakantie gaan een perfecte optie zijn.

Dit zijn natuurlijk veel voordelen die het met de auto op vakantie gaan met zich meebrengt. Hebben we je over kunnen halen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan gerust een afspraak en wij geven ons persoonlijk advies. Bezoek onze autovakantie pagina voor meer informatie

Waar kun je verblijven wanneer je met de auto op vakantie gaat?

Bij het met de auto op vakantie gaan heb je de keuze uit verschillende verblijven. Verblijf bijvoorbeeld in een mooi en luxe chalet. Een chalet wordt ook wel een alpenhut genoemd. Ze zijn gemaakt van hout, zo wordt jij één met de natuur en kun jij optimaal genieten van het leven in de natuur. Als tweede optie kun je natuurlijk verblijven in een vakantiehuis. Vakantiehuizen zijn er in alle soorten en maten, van kleine huisjes tot luxe villa’s. Er zit dus voor iedereen wel wat bij. De derde optie zijn verschillende vakantieappartementen. Vakantieappartementen komen ook in alle soorten en maten en alle prijscategorieën. Van luxe tot gewoon, het is er allemaal. Daarnaast zijn er nog verschillende bungalows waar je uit kunt kiezen. Een bungalow is een huis met één woonlaag. Het is dus relatief klein en knus. Een bungalow is de perfecte plek om jouw vakantie door te komen. Als laatste zijn er natuurlijk verschillende campings en glampings. Iedereen weet wel hoe een camping eruit ziet. Een prachtige weide vol met tenten, caravans, campers en vakantiehuizen. Een plek waar families en vrienden dichterbij elkaar komen. Hou jij van het idee van kamperen maar wil je liever geen luxe verliezen? Dan is een glamping iets voor jou! Een glamping is een luxe camping. Een glamping heeft alle gemakken van thuis, maar toch ben je één met de natuur. Je hebt vaste bedden, een ingerichte keuken en een terras. Op deze manier ervaar je het camping gevoel zonder luxe in te hoeven leveren.

Twijfel je nog? Geen probleem! Ook daarbij kunnen wij je helpen. We geven graag persoonlijk advies om je twijfel weg te nemen.

Toch liever met het vliegtuig? Ook daarvoor zijn wij er. Neem contact met ons op en wij spreken graag de mogelijkheden met je door.

Wil je zelf een reis op maat maken? Maak dan snel een afspraak!

Boek nu jouw vakantie 2023!

Vliegen vanuit de regio
Scherpe vroegboekkorting
Geen lange wachtrijen
Hoge kinderkorting
Flexibel en veilig boeken
Voordelig parkeren

Zorgeloos op reis? Laat je persoonlijk adviseren!
Bel, mail of maak een afspraak bij onze Travelplanners.
Onze reisbureaus in Enschede, Hengelo en Losser zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur!

Maak nu je online afspraak via onderstaande button;

Bel ons

Email ons