Zorgeloos op reis met Westbound Travel
Zorgeloos op reis met Westbound Travel

Op reis zonder zorgen

Praktische informatie om zorgeloos op reis te gaan. Controleer voor vertrek goed welke maatregelen voor jouw bestemming gelden.

Reisadvies

Bereid je goed voor. Bekijk de actuele informatie en volg het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Coronatest

Kijk voor vertrek aan welke voorwaarden je moet voldoen en of een test verplicht is. Vanaf 1 okt 2021 is dit niet meer gratis.

CoronaCheck-app

Met de app bewijs je dat je gevaccineerd bent, dat je negatief op corona getest bent of dat je recent corona gehad hebt.

FAQ

Met het boeken van een pakketreis met flexibele voorwaarden kies je voor zekerheid en kan er voor of tijdens je reis weinig gebeuren. De reisorganisatie zal in geval van een negatief reisadvies de reis kosteloos annuleren en mocht je ter plaatse zijn als zoiets gebeurt dan word je uiteraard ook geholpen! Door te kiezen voor flex-pakket kan je zelf tot kort voor vertrek beslissen om de reis te annuleren. Vraag onze Travelplanners naar de voorwaarden.

Wij adviseren voor vertrek de inreisvoorwaarden goed te checken. Deze kunnen per land, ook binnen Europa, verschillend zijn. Dit kan heel eenvoudig via de overheidssite WijsOpReis.

Voor vrijwel alle bestemmingen moet je voor vertrek een online gezondheidsverklaring invullen, de zogenaamde Passenger Locator Form. Ook wel genoemd het PLF- formulier.

In de meeste gevallen ontvang je een QR-code of een e-mail ter bevestiging. Wij adviseren je deze zowel digitaal als een geprinte versie mee te nemen op reis.

Het Digitale Corona Certificaat (DCC) is beschikbaar in de CoronaCheck-app. Dit maakt het gemakkelijker om binnen Europa te reizen. Ben je gevaccineerd, heb je een negatieve testuitslag of bewijs van herstel, dan kun je in de app een QR-code aanmaken die vervolgens voor vertrek gescand wordt. 

Reis je buiten Europa, dan kun je de CoronaCheck-app niet gebruiken. Zorg in dat geval dat je je bewijs van vaccinatie(s), negatieve testuitslag of bewijs van herstel in geprinte vorm en digitaal bij je hebt.
De CoronaCheck-app kun je wél gebruiken bij een terugkeer naar Nederland van buiten de EU. Voor meer informatie: klik hier

Het kan zijn dat er op jouw reisdatum op de door jou geboekte bestemming een PCR of NAAT/Antigeen (snel)testplicht bestaat.Westbound Travel heeft een exclusieve deal gesloten met Spoedtest.nl! Heb jij een reis geboekt via Westbound Travel, dan kan je eenvoudig gebruik maken van deze deal en een PCR test vanaf €49,- of een Antigeen sneltest vanaf €34,95 per persoon af laten nemen.
Vraag jouw Travelplanner of reisbureau om informatie !
Maak nu je online afspraak via onderstaande button;

Bel ons

Email ons