De verschillen van de reisadviezen

In deze Coronatijd kan het boeken van een vakantie toch zorgen met zich meebrengen, hoe makkelijk het ook is tegenwoordig. De verschillende kleurcodes van de reisadviezen vliegen je om de oren en soms weet je niet meer waar je moet kijken of wat het betekent. Gelukkig kunnen wij je helpen en je een goed en eerlijk advies geven over de mogelijkheden over het reizen naar jouw favoriete vakantieland.

Vrijblijvend reisvoorstel aanvragen?

Wat betekent een groen reisadvies

Allereerst een uitleg over de verschillende kleurcodes van reisadviezen. Er zijn 4 kleurcodes die een situatie in een land weergeven. De meest voorkomende is groen. Een groen reisadvies betekent dat het land veilig is naar het land te reizen. Een groen advies houdt in dat de leefomstandigheden hetzelfde zijn als in Nederland. Het is dus veilig om naar een land te reizen met een groene kleurcode.

Wat te doen bij een geel reisadvies

Bij een geel reisadvies is het belangrijk dat je oplet. Er kunnen wat ongeregeldheden zijn in dit land door bijvoorbeeld: de kans op natuurrampen, criminaliteit, slechte infrastructuur of de politieke situatie van dit land. Bij een geel reisadvies is het dus nog goed mogelijk om naar een land te reizen, maar wel dien je aandacht te hebben voor eventuele verschillen met Nederland. Ook kunnen de coronabesmettingen hier wat hoger zijn. Een mondkapjesplicht kan dus aan de orde zijn in dit land. Hou hier rekening mee en neem dit mee in je overweging bij het kiezen van een land.

Oranje reisadvies: en nu?

Bij een oranje reisadvies is het gebruikelijk om alleen noodzakelijke reizen te doen. Een vakantie hoort daar niet bij. Wanneer je toch moet reizen naar een land met een oranje reisadvies, dan is het belangrijk om zeer goede voorbereidingen te treffen. Een oranje reisadvies kan voorkomen door verschillende redenen, namelijk: Er zijn veiligheidsrisico’s zoals bijvoorbeeld de dreiging van terrorisme, criminaliteit of de politieke situatie. Ook door natuurrampen kan een oranje reisadvies ontstaan. Daarnaast kunnen er natuurlijk veel coronabesmettingen zijn. Strenge maatregelen liggen dan ook op de loer, zoals: een avondklok, een lockdown of vrijheidsbeperking. Ook kan er door de situatie in Nederland een inreisverbod gelden voor Nederlanders. Dan kun je het land niet betreden, ook niet voor een noodgeval.

Een rood reisadvies, wat te doen?

Rood betekent niet vaak iets goeds en zo ook in dit geval niet. Bij een rood reisadvies is het in het desbetreffende land levensgevaarlijk. Reis dus niet naar dit land. Doe je het toch? Nederland kan je dan niet terughalen en je zult vast komen te zitten in dit land, totdat het reisadvies veranderd. Hier draai je zelf op voor de kosten, aangezien je een weloverwogen beslissing hebt gemaakt om toch naar dit land te vertrekken. Wees hiervan dus op de hoogte en ga geen onnodige risico’s aan.

Reisadvies in coronatijd

In de coronatijd is het goed mogelijk dat je een vakantie hebt geboekt, waar het reisadvies nu niet groen is. Dit is geen reden voor paniek, zelfs met een geel reisadvies gaat jouw reis nog gewoon door! In sommige gevallen zelfs al met een oranje reisadvies. Bekijk dus voor het boeken al goed wat de situatie in het vakantieland is en blijf in de komende periode dan ook goed op de hoogte van de veranderingen van deze situatie. Met de reisapp van de Nederlandse overheid kun je zelfs meldingen aanzetten voor landen. Zo krijg je bij elke verandering van het reisadvies een melding en ben je dus direct op de hoogte gebracht. Het is dus zeer belangrijk dat je op de hoogte blijft van de beperkingen die de reis heeft. Daarvoor kun je ons ook altijd bellen, wanneer je er zelf niet uitkomt of wanneer je nog twijfels hebt. Weet je niet zeker wat de maatregelen zijn in een land of wat een kleurcode precies voor jouw reis betekent? Neem gerust contact op en wij informeren je hierover. Zo kun jij gerust op reis gaan en genieten van je welverdiende vakantie. Ook heeft de Nederlandse overheid een website waar alle reisadviezen staan van alle laden. Hier staat ook bij wat deze adviezen betekenen en wat je kunt doen. De website heet: www.nederlandwereldwijd.nl.

Rechten bij reizen naar het buitenland

Wanneer je een pakketreis boekt ben je voor veel dingen verzekert. Stel, het reisadvies van je reis verandert opeens en je kunt niet meer op reis gaan, dan krijg je het volledige bedrag vergoed. Wanneer het reisadvies negatief wordt tijdens je reis en kun je het land niet verlaten? Dan wordt de verlening van het verblijf vergoed tot een maximum. Ook heb je recht op repatriëring bij een negatief reisadvies. Je hebt dus veel rechten die het boeken van een vakantie voor jou minder riskant maakt. Is iets niet duidelijk of wil je graag nog aanvullende informatie? Neem dan gerust contact op en één van onze specialisten staat je graag te woord.

Plan nu een afspraak

Laden...
Maak nu je online afspraak via onderstaande button;

Bel ons

Email ons